TOUR DEL MONTBLANC (5): REFUGI BERTONE - REFUGI ELENA

Ens aixequem i està plovent. Això ens obligarà a prendre la decisió de no pujar per la carena i coronar el Tete Bernada i passar pel Pas entre dues Saults. Hem d'agafar l'opció que va flanquejant la muntanya que resulta menys interessant. Personalment, recomano, si fa bon temps i esteu forts fer l'opció primera però aquí explicaré la segona.
Sortim amb les capelines posades del refugi Bertone (1989 m.) amunt. Als 5 minuts hi ha el trencall per anar per la carena o flanquejant. Agafem l'opció de l'esquerra que va planejant. Anem veien la vall de Ferret que passa per sota. Anem passant diferents bordes penjades en la muntanya amb els animals, principalment vaques, que pasturen amb l'herba ben verda mentre que a casa nostra ho fan ja amb l'herba resseca pel sol.
2 h. Refugi Walter Bonatti (2022 m.) al que arribem després d'un darrer tirapits. Del refugi sortim per dalt i trobem l'enllaç amb la variant carenera. De fet del refugi Bonatti també es podria baixar a la vall i continuar per carretera.
En algun moment ja podem veure el refugi Elena al fons de la vall. I així, podem intuïm que una profunda barrancada ens talla el pas i caldrà baixar al fons de la vall.
3 h. Cabana d'Arruova Damon (2009 m.) on hem d'iniciar el llarg descens a la vall de Ferret.
3 h 26 min. Fons de la vall de Ferret (177 m.) on hi ha un bar i una munió de gent passejant. Cal tirar uns 50 metres vall avall fins trobar un pont i creuar el riu. Fins aquí arriba un bus.
3 h. 30 min. Abandonem la pista i agafem un sender que s'enfila amunt. de fet podríem continuar per la pista i fent molta volta arribar també al refugi Elena com fan molt ciclistes. Hi ha algun tram prou dret.
4 h 12 min. Refugi Elena (2058 m.). La terrassa del refugi sembla el mercat de Calaf amb gent de totes les nacionalitats fent-se fotos de grup.
Desnivell: +400 - 400

Comentaris