TOUR DEL MONTBLANC (0): INTRODUCCIÓ

Si mires aquesta pàgina potser és perquè estàs interessat en informació al voltant del Tour al Montblanc. Si estàs dubtant anar-hi, la meva resposta és que és un trèquing molt, però que molt, recomanable. Bé a ser com dues vegades la Carros de foc o Cavalls del Vent però en un entorn encara millor doncs vas voltant el massís del Montblanc en direcció contrària a les busques del rellotge (encara que també es podria fer en la mateixa direcció).
El seu grau d'exigència és entre mig-baixa. Si cada cap de setmana vas a la muntanya no crec que presenti cap tipus de dificultat.Cal comptar amb el tema del cansament psicòlig d'una activitat continuada.
La dificultat tècnica és baixa ja que el sender està perfectament indicat per cartells i hi tresca molta gent. Només a les escales que pugen al Lac Blanc caldrà emprar les mans i grimpar.
Cap dia vaig arribar a fer més de sis hores de marxa encara que jugava amb trampa doncs anava amb una bona colla d'amics/gues i fèiem moltes aturades que no vaig incloure en el còmput total del temps. Com tenia molts descansos podia sortir a un ritme més ràpid del que diríam normal.
Com el grau d'exigència és mig-baix em vaig permetre pujar a força pics que havia al voltant i em permetria castigar-me una mica més. Opció molt recomanable si teniu temps.
La travessa passa per tres països: França, Itàlia i Suïssa. Recordar que aquest darrer país no està dins la Unió Europea i això comporta que no tenen l'euro com a moneda nacional sinó el franc suís. Si voleu fer el canvi us cobraran la comissió bancària i serà millor que ho feu a Catalunya, encara que penseu que també accepten els euros però arrodoneixen els preus al seu favor. De fet hi ha una paritat entre l'euro i el franc suís. Si no tens un company al banc jo no faria el canvi però el que has de tenir clar és que a Suïssa els preus són prohibitius. En un dia ens vam gastar tots els francs!!!
El principal problema és la munió de gent que fa la travessa. Per fer la reserva la pots fer pel teu compte però és molt complicat. Nosaltres ho vam fer a través de Montañas del mundo i el preu ens va sortir com si ho haguéssim fet nosaltres i el tracta va estar molt bé doncs ens van donar força consells i un mapa. Nosaltres vam fer la reserva al gener per anar sobressegurs. Alerta que es pot trobar problemes d'allotjament si et distreus massa.
L'altre problema és el temps pensa que 10 dies de bon temps a Chamonix no es coneixen i potser que tinguis una setmana de mal temps. Has d'anar preparat pel pitjor. A nosaltres només ens va ploure els dos darrers dies.
Hi ha corredors que han fet la volta en 22 hores. D'altres ho fan en dos dies. En cinc dies es pot fer però només fas que caminar i no fer turisme. Nosaltres ho vam fer en 10 i ens vam quedar la mar de tranquils.
Hi ha que ho fan corrent, hi ha excursionistes que es porten la tenda i n'hi ha que van als refugis caminant. Nosaltres vam triar aquesta darrera opció, però sempre n'hi ha d'altres. N'hi ha que no agafem telecadires ni autobusos. Nosaltres si.
Si vols fer-me alguna consulta, fes-me un comentari i si puc t'ajudaré.
1a etapa: Les Houches - Contamines
2a etapa: Contamines - Col de la Croix du Bonhomme.
3a etapa: Col de la Croix du Bonhomme - refugi Elisabetta
4a etapa: Refugi Elisabetta - refugi Bretone
5a etapa: Refugi Bretone - refugi Elena
6a etapa: Refugi Elena - Relais d'Arpette
7a etapa: Relais d'Arpette - Trient
8a etapa: Trient - Tre le Champ
9a etapa: Tre le Champ - Lac Blanc Dia horribilis
10 etapa: Lac Blanc - Flegere

Comentaris