EN BTT A L'AERÒDROM D'ALFÈS

Avui l'Associació Cultural Àgora i el Grup de Recuperació de la Memòria Històrica del Centre Excursionista de Lleida ha organitzat una sortida en BTT i cotxes particulars per anar a visitar l'aeròdrom d'Alfès (que en documentació franquista era denominat també de Vimfaró i d'Albatàrrec). Han assistit 60 excursionistes i ha estat un èxit.
A l'arribada teniem una taula amb aigua i nectarines (facilitades per la càmera del Baró). Llavors la gent que anaven en cotxe visitaven el polvorí però resulta que s'ha espatllat el grup electrogen, però en Jordi Cebolla ha demostrat que és un home amb mil recursos i ha aconseguit un altre grup electrogen per il·luminar les visites posteriors.
Després ens hem retrobat tots dalt a l'Aeròdrom i hem anat a veure el dipòsit de l'aigua amb la inscripció VIVA REVOLUCION original de la seva construcció l'any 1937.
Seguidament ens hem arribat a la unitat antiaèria que dona damunt dels barracons dels soldats republicans i el dipòsit de gasoil. Curiosament la guia, la Míriam no hi baixa a explicar-ho perquè està dins del terme de Lleida i no volen tenir problemes amb el regne de taifes Àngel Ros.
Posteriorment hem tornat a agafar els cavalls de dues rodes per anar a veure el polvorí. Hem fet dos grups. Els que no entraven hem pujat a veure l'altra unitat antiaèria i els he parlat una estoneta de la Guerra Civil. I després hem fet el canvi.
Feia molta calor però crec que ha estat un acte entranyable.

Comentaris