FERRATA DE CALA MOLI (SANT FELIU DE GUIXOLS)

Feia temps que tothom em parlava de la Ferrata de Cala Molí a Feliu de Guíxols i em cantava les seves meravelles. Jo em resistia dient que estava molt lluny,  finalment m'he decidit a anar-hi.
La veritat l'entorn és superb. Primer de tot la roca és un granit rosat que te'l menjaries a mossegades. Després anar a tocar de l'aigua del mar té un encant especial especialment per la gent de secà. Una mica és com anar a PortAventura però sense pagar entrada.
La via està superequipada amb material d'acer inoxidable doncs la salabror del mar és molt corrosiva i podria fer malbé la instal·lació. Crec que ja la van tenir que tanca un cop per algun problema de manteniment. Ja veieu tot meravelles.
Tot no. Diguem les coses pel seu nom. Cal fer cua i a les fotos sempre surt gent que no és de la nostra colla. Vam tenir sort que els del davant anàvem ràpid i no ens vam haver d'esperar gaire. Moltes empreses d'aventures fan aquí el seu arròs. Ara es poden fer unes fotos bestials jugant amb les colors...
Característiques:
Valoració: PortAventura de la ferrata marina. Cal anar-hi.
Dificultat: K3 
Desnivell: 25 metres.
Distància: 580 m.
Temps: 5 minuts (anar) - 2h 30 arrapats - 5 minuts (tornada)
Accés:
Crec que el millor és disposar d'un GPS i direccionar-lo cap a Sant Feliu de Guíxols al carrer Sicília al núm. 39. Arribareu i aparqueu com pugueu, si feu una mica tard estarà ple de cotxes que ja estan fent la ferrata. De fet ja us podeu posar el "traje" al cotxe.
Aproximació:
Busqueu el mirador de les Triadores i allí heu d'agafar el camí de Ronda (GR-92). El seguiu durant uns 5 minuts i a la dreta hi ha el baixador cap a la ferrata. Primer us trobareu el camí de tornada que puja per l'esquerra. Vosaltres avall per la dreta. El baixador es fa per una cable de vida a cercar el nivell de l'aigua.
Descripció:
Poca descripció es pot fer. Anar seguint els ferros que van vorejant una entrada al mar i a vosaltres us toca anar superant els passos agafats als ferros.  Val a dir que hi ha algun pas que cal agafar-se a la roca. Personalment valoro molt aquest fet encara que el ferratistes purs no ho passen tan bé.
Al primer tram, hi ha un pas que en diuen de la Prenyada on heu de superar una roca que surt una mica. La trampa està que sota hi ha una presa de peu però no s'arriba a veure gairebé. Així que alerta. Així aneu fruint i patint passant ponts tibetants (en passareu 5, n'hi ha un que és un tronc). De la primera sortida de roca al mar retorna i llavors hi ha una escapatòria.
El segon tram és més compromès. Consisteix principalment  en fer una altra burxa vers al mar i retornar. Primer us toca baixar uns metres i continuar el flanqueig. Hi ha un moment que tira en fora i cal fer força de braços. No em canso de recomanar ancorar-se als esgraons i descansar. De fet havia un moment que anava d'esgraó en esgraó amb la baga per no tenir que fer força de braços.
Anem superant passos tibetants i flanqueigs per la roca fins arribar a la sortida. En algun moment d'aquest comentari he estat una mica àcid però he de reconèixer que vaig passar una bona estona.

Comentaris