LA CABANERA D'ALFARRÀS AL PORT D'ÀGER (fins Andorra)

Comentant la pujada del Barranc de la Savina
Avui he quedat amb la colla d'Alfaventur per resseguir la cabanera que anava d'Alfarràs a Andorra. Ens hem quedat al Port d'Àger però tenim moltes ganes de continuant recuperant una carrerada que està perduda i feta malbé amb agressions.
No hi passa un ramat des de l'any 1993. Per sort aquell any hi anava el José, de cal Tonet, que té una memòria excepcional i ens anava comentant els detalls i anècdotes. De vegades anàvem per una pista però ell ens feia veure que la carrerada anava una mica més per dalt o per baix. Venia també el seu germà el Jaume. En Belio era la veu de la responsabilitat i com no, Caseret, anima mater de la colla. No cal dir que ens ho hem passat molt bé. Teniem un cotxe de suport que ens permetia anar més ràpid. Malgrat la calorada hem fet més de 33 km. de cabanera.
Descripció de l'itinerari:
Anàvem d'exploració i com comprendreu no hem pogut fer una descripció detallada.
Hem sortit de l'extrem est del pont d'Alfarràs. Hem passat pel costat de les bombes que bombegen l'aigua del Segarra Garrigues i hem anat pel fons de la vall (de fet la carrerada anava amunt) però el camí l'han netejat i es passa molt bé.
Hem anat pel barranc de les Savines (hem perdut una mica el rastre) però finalment hem sortit a la capçalera on ens espera el cotxe de suport. Anavem per darrera de serra Llarga i Algerri. Hem passat per la Bassa Nova i el corral del Valeriano (Torre de Figuerol al mapa).
Arribem al poble d'Os de Balaguer (16 km.). La carrerada passava per dins del poble però ens ha semblat millor passar per fora. Esmorzar obligat a cal Fuster.
Pugem per una carena, on perdem una mica la carrerada, fins sortir a la font Agra o de Tripolls. No passem lluny de les Avellanes però ara tirem cap al nord.
Baixant el coll dels Frares hem de saltar una tanca ja que la carrerada està vallada.
Km. 28,1 Arribem a Vilamajor i coincidim amb el GR3.
Km. 31,6 Arribem al poble de Fontdepou i anem cap a l'urbanització.
El GR va per la dreta de la carretera. Nosaltres anem per l'esquerra, per on passava la via romana.
Km. 33,7 Arribem al Port d'Àger on acaba de moment la nostra aventura.
Aquí teniu el track:
 

Comentaris