CONGOST DE MONT-REBEI I PASSAREL·LA DES DE PONT DE MUNTANYANA

Avui amb els alumnes en practiques de senders anem al congost de Mont-rebei. Hi anirem des de pont de Muntanyana. Passarem per la passarel·la nova i pujarem fins el primer baixador on podran opinar sobre el terreny. ¿Per què vam tirar els diners públics i van entrar en una profunda crisi que han de pagar els innocents?
Observo - amb estupefacció - que l'aparcament de la Masieta ara cal pagar. 4 euros. En un principi em sap molt de greu però quan estic a casa, més tranquil, puc entendre la decisió. Quan aparco en una zona blava urbana no em sap tan greu com aquí.
La meva opinió sobre la passarel·la i els baixadors ja els vaig exposar en l'article LA POLÈMICA PASSAREL·LA DE MONT-REBEI.

Característiques:
Dificultat: Baixa. Sender molt evident. Els passos més aeris protegits amb un passamà. 
Desnivell:  210  m.

Distància: 9,4  km.
Temps: 3 hores 

Descripció de l'itinerari:
Des de l'aparcament pagat de la Masieta prenem el GR-1 que va cap al Congost. Nombroses indicacions. Hi ha una caseta d'informació oberta. Com l'embassament de Canelles està ple cal prendre el sender de dalt, que va a una mena de coll i baixa a cercar el planer a tocar de la passarel·la.
23 min. Passarel·la sobre el barranc de la Maçana que creuem. Aviat deixem a l'esquerra el sender que puja al poblat d'Altamiris que es pot continuar fins al poble d'Alsamora.
Poc a poc la vall es va estrenyent i en algun pas el camí supera algun ressalt rocòs. Per l'esquerra surt l'antic camí que avui està colgat per l'aigua.
A mig congost pugem a la cova Palomera que està tancada per una xarxa que evita entrar ja que estan fent una prospecció arqueològica. Per pujar ens aprofitem d'unes grapes a la roca i una cadena.
Després d'una hora (incloient la pujada a la cova) sortim del congost de Mont-rebei. El camí està repicat en la roca. Han posat fa uns anys un passamà i uns bancs que crec que enlletgeix el paratge.
1 h 10 min. Trencall a la pasasrel·la. Anem avall a la dreta, abandonant el sender tradicional per on va el GR-1 a l'ermita de la Pertusa i el poble de Corçà.
1 h 19 min. Creuem la Noguera Ribagorçana per la nova passarel·la en l'estret del Seguer.
1 h 29 min. Arribem al 1r baixador de la vergonya. Hi ha fustes que es mouen malgrat que es veu que han posat silicona. Cadascú que opini el que vulgui. No tenim més temps així que tornem pel camí d'anada. Tornem pel mateix camí.



Comentaris