EL CASTELL DE LLADURS

Un munt de cops havia passat per sota del castell de Lladurs en la carretera de Solsona a Sant Llorenç de Morunys (LV4241. Sabia que tenia molt bona vista ja que l'he contemplat des del molt topans. Així que avui he decidit anar-hi amb la Montse.

En el km. 10 hi ha un trencall a la dreta (est) surt una pista amb un cartell. Éstem a l'inici del Pla del Ricart o de la Batalla on sembla que es va produir una cruenta esbatussada entre els carlins i els liberals en aquell temps de Maria Castanya de les carlinades.
900 metres. Aparquem el vehicle.I prenem una pista en mal estat.
3 min. Tanca a la pista. No heu de baixar per la pista - que us liareu com vam fer nosaltres i acabareu grimpant - sinó anar per la vora d'un extens camp de sembrat. Mirar de no trepitjar el sembrat.
10 min. Arribem al vèrtex geodèsic de la serra del Castell (993 m.) i continuem avall.
12 min. Castell de Lladurs amb l'església de Sant Martí. Tot el conjunt presenta un estat ruïnós amb totes les parets caigudes però també es mereix una visita, o només hem d'anar a la Sagrada Família?
Aneu fins l'extrem meridional. La visió des d'aquesta balconada no us defraudarà. Contemplareu la fondalada de la conca de Solsona. Si voleu sentir més sensacions penseu el que devia de pensar el vell capella de Lladurs en veure la fila dels revolucionaris que en aquell estiu de 1936 pujaven a buscar-lo . Altres religiosos havien ja fugit davant de l'embranzida sanguinària. Ell era vell i no es veia amb forces per emprendre el llarg camí cap a l'estranger i la desesperació li va dur a llançar-se pel cingle que envolta el castell.

Característiques:
Dificultat: Molt baixa. Itinerari molt ben senyalitzat. Fet combinant el cotxe i a peu. 
Temps: Farem el recorregut total amb menys d'una hora.
Distància: 1,8 (anada).
Desnivell: Inapreciable.
Tornem pel mateix camí.
En el Wikiloc podreu trobar el track per si us interessa (clicar sobre el mapa) 

Comentaris